אינני יודעת האם זה המוצא המעורב שלי או סתם מזל ביש,
אך בכל פעם שאני מחליטה להכין אורז יסמין לבן
המטבח מתהפך עלי ואני מאבדת את כתר המלכות.
נראה ששדון קדום תוקף אותי או את הסיר והופך את התוכן הלבן לעיסת יציקה מוצקה ביותר, עד אשר כף שננעצת בתוכה נשארת לעמוד כזקיף על המשמר.
כשהילדים שלי ראו את התוצאה הסופית הם השתכנעו להאמין בגלגול בין נשמות, ושאלו אותי האם הייתי אחראית על הכנת הטיט במצרים.
האמת, גם אני חושבת שהפירמידה הגדולה בגיזה עומדת עד היום בזכות האורז שבישלתי.
ויכול להיות שהייתי משאירה את התבשיל לתיקונים בבית,
אבל כמו שכבר הסברתי החינוך של הסבתא לא מאפשר למצפוני להתעלם
וכך הוצאתי את קדרת הקסמים שלי ורקחתי כרוב ממולא לעצלנים.
2 כוסות אורז "יציקה"
קופסת עגבניות חתוכות דק
½ כף שמן זית (או כל שמן אחר)
מלח, פלפל ושאר התבלינים
הכנה: משמנים את תחתית הכלי בקצת שמן, שוטחים מחצית מכמות הכרוב שופכים חצי קופסת עגבניות ומורחים היטב על הכרוב. מוסיפים את האורז ומהדקים. שופכים את שאר הקופסא על האורז. מכסים את האורז בכרוס שנשאר. מוסיפים את התבלינים ושופכים מעל את השמן.
מכסים את הכלי ואופים ב *180 מעלות צלסיוס כ15 דקות.