27 Feb
27Feb

מוטי הוציא בשבע בבוקר אל הכפור בגינה ולמרות שרציתי להמשיך ולהתכרבל ובפוך המחשבה של לנקות את צרכיו מהשטיח גרמה לי לצאת.וכך נגררתי אחריו בפארק השקט בעודי חולמת על שוקו רותח ומאפה קינמון חם.

צילום : Batya Trokman

החלום לחוד והמציאות לחוד.   במטבחי אף פעם אין את המצרכים הנחוצים להכנה, כשלפתע נזכרתי  בבדיחה שסבתי סיפרה

"מוטל חוזר הביתה מביקור אצל הגביר, ומספר לאשתו:

"ראיתי אצל הרבינוביץ אומלט לארוחת בוקר, והריח שלו גרם לי לרייר, אשתי היקרה , שיינעדל, הכיני נא גם לי כז:

" בשמחה" - ענתה זוגתו :" אבל מה דרוש להכנת האומלט"

"חמאה " - ענה מיד

"אין לנו חמאה"

"טוב אז בלי חמאה,

 2 כפות קמח" 

"אין לנו קמח כלל"

טוב, לא נורא אז בלי קמח,  2 ביצים " - המשיך מוטל

"אין לנו ביצים"" טוב, בצל יש לנו?" - שאל בתקווה

"כן" - ענתה זוגתו ועיניה אורו בשמחה

" מעולה, אז תכיני מהבצל אומלט, כמו אצל הגבירים"

וכך חזרתי הביתה והכנתי מאפין שמתאים לטבעונים.

ומה על המתכון תשאלו

הרי הוא לפניכם

מאפין בננה - תפוח טבעוני-המתכון

  3 בננות בשלות מאד 

2 תפוחי עץ גרנד סמיט מגורדים 

1/3 כוס סירופ מייפל (אגבה) 

כפית סודה לשתיה

½ כוס חלב שבולת שועל בטעם אגוזי לוז (חלב שקדים)

2 כוסות קמח מהנמצא במטבח (קמח חיטה, כוסמין, שקדים, קוקוס חומוס)

כפית וניל / קינמון לקישוט קינמון

  הכנה: מחממים את התנור ל*180מעלות צלסיום מכניסים את כל החומרים לבלנדר, טוחנים כ2 דקות  עד לקבלת עיסה אחידה מחלקים לתבניות מאפינס אופים כ 25 דקות

                                     

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.